Oslávte s nami 5. narodeniny. Využite zľavu 100 € na DNA Complex test s kódom: NARODENINY100.

Výsledky analýzy DNA v digitálnej podobe. Prečo nie v tlačenej forme?

V roku 2021 sme urobili zásadnú zmenu v spôsobe interpretovania výsledkov našej analýzy DNA. Mnohostranový PDF dokument (často viac ako 450 strán) nahradila plne digitálna webová aplikácia, ku ktorej má prístup každý náš zákazník. Aj napriek tomu, že medzi nami stále nájdeme tých, čo uprednostňujú tlačenú verziu dokumentov a čítanie z papiera, digitálna verzia analýzy DNA má niekoľko výhod. Spísali sme 4 hlavné dôvody, prečo nám dáva zmysel poskytovať výsledky DNA testu digitálne.

1. Výsledky, ktoré sú vždy aktuálne

Analýza DNA, ktorú ponúkame zákazníkom reflektuje súčasné vedecké poznanie a výskum v oblasti DNA. Neznamená to však, že zajtra nebudeme vedieť viac. Nie je to tak dávno, čo sme všetkým existujúcim zákazníkom, ktorí majú zakúpený DNA Complex test alebo DNA Health test sprístupnili nový report – predispozícia na Crohnovu chorobu. Reakcia našich zákazníkov bola veľmi pozitívna. Po vytlačení by tak PDF dokument nemusel byť aktuálny a to by bola veľká škoda. Najmä pre našich zákazníkov.

2. Vývoj softvéru

Pri sprístupňovaní nových analýz nedochádza iba k zapracovaniu nových vedeckých štúdií do obsahu, ktorý vidíte vo webovej aplikácii. Dochádza aj k úprave algoritmov, ktoré spracovávajú surové dáta z laboratória a vyhodnocujú tak mieru rizika alebo predispozície vo vašich výsledkoch. Naším cieľom je softvér, ktorý spracováva laboratórne dáta, neustále rozvíjať. Po zapracovaní najnovších vedeckých štúdií a následných zmien v algoritmoch softvéru môže dôjsť aj k zmene výsledkov, ich spresneniu a úprave. Po vytlačení mnohostranového PDF, ktoré by malo vzhľadom na rozsah našich výstupov viac ako 450 strán, by sa tieto aktualizácie neodzrkadlili v existujúcich analýzach.

3. Výsledky, ktoré máte všade so sebou

Mnohí zákazníci sa do webovej aplikácie vracajú s cieľom prečítať si viac o svojich predispozíciách a najmä odporúčaniach, ktoré sú s nimi spojené. Od veľa zákazníkov dostávame pochvalu za rozsah a detailnosť jednotlivých reportov. Oceňujú možnosť prečítať si priamo vo výsledku aj ďalšie dodatočné informácie a zaujímavosti o predispozícii. Pozitívna spätná väzba smeruje aj k tomu, že nemusia hľadať informácie na internete, ale ich dostupnosť a kvalitné spracovanie majú po ruke, priamo vo výsledkoch svojej analýzy DNA. K tomu postačuje počítač, mobil alebo tablet a email, heslo a kód z SMS správy, ktorá funguje ako dvojfaktorový autentifikátor na zabezpečenie maximálnej ochrany dát našich zákazníkov.

4. Zabezpečujeme servis aj po zakúpení DNA testu

Ako bolo spomenuté v prvom bode, nedochádza iba k aktualizácii obsahu, ale k pridávaniu úplne nových predispozícií, ktoré pri zakúpení DNA testu neboli vôbec k dispozícií. Spätná väzba na pridanie novej predispozície od našich zákazníkov bola veľmi pozitívna. Mnohí sa nám ozvali, že tento servis v podobe pridávania nových predispozícií do už existujúceho vykonaného testu vôbec nečakali. Aj v roku 2022 plánujeme niekoľko aktualizácií, vďaka ktorým získajú všetci existujúci, ale aj noví zákazníci oveľa viac informácií o svojom tele a zdraví.

Idem k lekárovi a chcem mu ukázať výsledky

– hovorí zákazník

Táto myšlienka sa nám veľmi páči, pretože žiadne veľké zmeny v prístupe ku zdraviu a starostlivosti o svoje telo by ste nemali robiť bez konzultácie s lekárom. Aj preto sme sa rozhodli reagovať na požiadavku našich zákazníkov a pripraviť krátku formu reportu, ktorý zhrnie detegované riziká a predispozície do prehľadnej tabuľky. Tento krátky report bude možné zadarmo stiahnuť zo svojho profilu v podobe PDF dokumentu už o niekoľko týždňov. O tejto novinke budeme informovať všetkých existujúcich aj nových zákazníkov našej spoločnosti hneď ako bude dostupná. 

Ak by ste chceli vidieť, ako vyzerajú výsledky našej analýzy DNA, môžete nahliadnuť do nášho DEMO účtu.

dominik illek, dna era

Mgr. Dominik Illek

Chief Marketing Officer

Dominik má viac ako 9 rokov skúseností s marketingom a PR. Pracoval pre medzinárodné spoločnosti a z pozície Head of Marketing pre sieť co-workingových centier viedol medzinárodný tím ľudí v piatich krajinách. Od leta 2020 je súčasťou tímu DNA ERA. Je zodpovedný za marketingovú a komunikačnú stratégiu značky.

Podobné články

Upraviť cookies nastavenia

DNA testy

Konzultácie