Oslávte s nami 5. narodeniny. Využite zľavu 100 € na DNA Complex test s kódom: NARODENINY100.

5 dôvodov, prečo je DNA analýza dobrý vianočný darček

Obdobie, kedy všetci premýšľame nad dobrým darčekom pre našich blízkych, je opäť tu. Články plné tipov a nápadov na nás vyskakujú z každej strany. My v DNA ERA veríme, že náš tip na darček v podobe DNA analýzy má hneď niekoľko výhod. Aj preto sme spísali 5 základných dôvodov, prečo si myslíme, že DNA analýza môže byť veľkým prekvapením pre každého, koho sa rozhodnete obdarovať.

1. Je to unikátny darček

Ruku na srdce. Napadlo by vám niekedy darovať pod stromček analýzu DNA? A aká by bola vaša reakcia, ak by ste takú analýzu dostali? Dnes je to naozaj možné, cenovo dostupné a stále veľmi unikátne. Pod vianočným stromčekom zvyčajne čakáme spotrebný tovar, techniku alebo aspoň pekné ponožky. Čo tak darovať prehľad o genetických predispozíciách, zdravotných rizikách, metabolizme, intoleranciách a iných oblastiach ľudského zdravia. DNA test podľa vášho výberu dostanete kuriérom na vami zadanú adresu. Keďže objednaný test nie je nijako spojený s vaším menom a registrácia odberovej skúmavky prebieha až pri odbere vzorky slín, kit môžete darovať vašim blízkym alebo priateľom. Vďaka novým, atraktívnym baleniam našich testov stačí odberový kit zabaliť do pekného papiera alebo použiť darčekovú tašku.

2. Darček pre muža, ženu aj dieťa

Či už sa rozhodnete obdarovať partnera, partnerku, rodičov, priateľov alebo aj svoje deti, nič tým nepokazíte. DNA analýza je vhodná pre muža, ženu aj dieťa. V ponuke nájdete tri DNA testy. Jeden, zameraný na životný štýl a s ním spojené oblasti ako metabolizmus, výživa, športové predispozície a hladina vitamínov a minerálov v tele. Druhý, zameraný na zdravie a zdravotné predispozície. Tretí je kombináciou oboch balíkov a ponúka komplexný prehľad vo všetkých vyššie spomínaných oblastiach. DNA testy od DNA ERA si môžete pozrieť aj v prehľadnom porovnaní a rozhodnúť sa, ktorý test je pre vašich blízkych ten najvhodnejší.

3. Je to darček na celý život

Keďže primárna sekvencia DNA, ktorú analyzujeme, sa počas života nemení, je to darček na celý život. V našich DNA testoch sledujeme viac ako 650 000 miest ľudskej DNA a interpretujeme dáta vo viacerých oblastiach. Tým to však nekončí, pretože výskum DNA prebieha po celom svete a vedci z mnohých univerzít a laboratórií pracujú na rozlúštení ďalších oblastí DNA. Okrem analýzy majú naši zákazníci k dispozícii aj samotné, surové dáta z laboratória. Tie môžete v budúcnosti využiť na ďalšie skúmanie vlastného tela alebo sledovať našu ponuku a nechať si interpretovať ďalšie oblasti zdravia a ľudského tela priamo u nás. V každom prípade, surové dáta doručíme spolu s analýzou DNA každému zákazníkovi.

4. Môže zachrániť život

Hoci naše testy nie sú diagnostické, ale hovoria len o zvýšených rizikách a genetických predispozíciách, existujú oblasti, kde vieme byť veľmi presní. Až natoľko, že isté typy ochorení určujeme s veľmi vysokou pravdepodobnosťou. Naše čísla sú jasné. Zhruba každý 50. zákazník o sebe zistí informáciu, ktorá sa bezprostredne spája s jeho zdravím a po analýze DNA mu preto odporúčame navštíviť lekára s cieľom preventívnej prehliadky a eliminácie možných rizík. Genetika a jej pochopenie majú pred sebou ešte dlhú cestu, a preto veríme, že zákazníkom budeme vedieť v budúcnosti odhaliť oveľa viac rizík a to vďaka vede a vedeckému poznaniu. Aj preto je dobré nechať si analyzovať DNA čím skôr.

5. Pomôže v mnohých oblastiach zdravia, výživy a športu

Zníženie telesnej hmotnosti, pocit zdravia, dosiahnutie lepších športových výsledkov, nastavenie správnej životosprávy. Aj to sú oblasti, kde DNA analýza pomáha. Porozumieť vlastnému telu a pochopiť to, čo potrebuje alebo čo mu prekáža, nám dáva neuveriteľné možnosti. Čo do jedálnička pridať, čomu sa vyhnúť, aký typ športu zvoliť. Výsledky analýzy od DNA ERA dostanete v digitálnej podobe – webovej aplikácií, v ktorej nájdete nielen informácie o rizikách a predispozíciách, ale aj ich podrobné vysvetlenie, odporúčania na prevenciu a všetky vedecké informácie, ktoré stoja za danou oblasťou. Webová aplikácia je plne responzívna, a vaše výsledky vám tak budú dostupné kdekoľvek, v mobile, tablete, alebo na počítači.

dominik illek, dna era

Mgr. Dominik Illek

Chief Marketing Officer

Dominik má viac ako 9 rokov skúseností s marketingom a PR. Pracoval pre medzinárodné spoločnosti a z pozície Head of Marketing pre sieť co-workingových centier viedol medzinárodný tím ľudí v piatich krajinách. Od leta 2020 je súčasťou tímu DNA ERA. Je zodpovedný za marketingovú a komunikačnú stratégiu značky.

Podobné články

Upraviť cookies nastavenia

DNA testy

Konzultácie